گروه دانش و سلامت- آرش نهاوندی: دستگاه‌های ام‌آر‌آی که در تشخیص بیماری‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند یکی پس از دیگری در گوشه و کنار کشور از کار می‌افتند و این مسئله، باعث بروز مشکلات فراوانی برای شهروندان شده است.

طی 2 سال اخیر در شهرهایی از استان‌های خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان‌غربی، مازندران و کرمان دستگاه‌های ام‌آر‌آی به دلایل مختلف از مدار فعالیت باز مانده و بیماران بسیاری را سرگردان کرده‌اند. اکنون این زنجیره به تهران نیز رسیده است.

به گزارش همشهری چندی است خرابی دستگاه ‌ام‌آرآی بیمارستان میلاد خبرساز شده است. علاوه بر اخبار منتشر شده در این‌باره شایعاتی نیز مبنی بر عمدی بودن خرابی این دستگاه انتشار یافته است. گفت‌وگوها و بررسی‌های انجام شده نشان داد که عواملی همچون فرسودگی دستگاه‌ها، هزینه‌بر بودن تأمین گاز هلیوم برای این دستگاه‌ها و همچنین موانع و مشکلات اقتصادی باعث خرابی دستگاه‌های ام‌آر‌آی شده است اما شایعات مربوط به عمدی بودن خرابی دستگاه ام‌آر‌آی سبب شد تا رسانه‌ها علت واقعی را از مدیرعامل بیمارستان تخصصی و فوق‌تخصصی میلاد جویا شوند.

او در گفت‌وگوهایی که با خبرگزاری‌ها داشت ضمن اعلام اینکه بررسی‌هایی درباره خرابی دستگاه ‌ام‌آرآی بیمارستان انجام گرفته است عمدی بودن آن را رد کرد. دکتر محمود‌رضا فیاض به مهر گفت: «این موضوع برای ما هم شک‌برانگیز بود؛ به همین دلیل بررسی‌هایی در این ارتباط انجام دادیم اما هنوز به نتیجه قطعی و مستنداتی که بتواند ما را قانع کند، دست‌نیافته‌ایم.» خرابی این دستگاه باعث شده تا بسیاری از بیمارانی که وقت انجام‌ ام‌آرآی گرفته بودند نتوانند بموقع جهت انجام تصویر برداری به بیمارستان میلاد مراجعه کنند.

به گفته مهدی احمدی، مدیر تصویر‌برداری بیمارستان میلاد، 2‌دستگاه‌ ام‌آر‌آی در این بیمارستان وجود دارد که هر دو 3 شیفت کار می‌کنند و به مرور زمان فرسوده شده‌اند. البته بحث تعویض یکی از این دو دستگاه نیز مطرح است. به گفته احمدی قرار است یکی از آنها به‌زودی و طی یک یا 2‌ماه آینده عوض شود. مدیرعامل بیمارستان میلاد هم ضمن تأیید این خبر گفت: «با توجه به اینکه دستگاه ام‌آر‌آی بیمارستان میلاد به‌صورت ۲۴ ساعته خدمات ارائه می‌دهد، از 2 هفته قبل دچار خرابی شده که موضوع را به نمایندگی شرکت خارجی در آلمان گزارش داده‌ایم و منتظر اعلام نظر آنها هستیم.»

اما بحث کنونی تنها بر سر این نیست که دستگاه‌های‌ ام‌آر‌آی در بیمارستان میلاد فرسوده هستند بلکه مسئله اصلی‌تر کمبود دستگاه‌های‌ ام‌آرآی در کل کشور است.مشکل دیگری که در این میان وجود دارد این است که در این دستگاه از گاز هلیوم استفاده می‌شود و هزینه تأمین این گاز بسیار بالاست. در واقع برای تهیه گاز هلیوم برای هر دستگاه‌ ام‌آر‌آی باید 150تا 180میلیون تومان هزینه شود. به گفته یکی از مسئولان این بیمارستان تحریم‌ها نیز نقش مهمی در این میان ایفا می‌کنند.

او توضیح می‌دهد: «برای هر یک قطعه از دستگاه ‌ام‌آر‌آی 45روز باید منتظر بمانیم. علاوه بر این، مراحل گمرک نیز خود معضلی است و حداقل یک هفته زمان می‌برد تا قطعه به‌دست ما برسد. بنابراین مسئولان بیمارستان تا‌کنون و به‌ویژه طی سال‌ها و ماه‌های اخیر ترجیح می‌دادند با توجه به موانع اقتصادی و پروسه زمان‌بر ترخیص قطعات از گمرک، به تعمیر این دستگاه‌ها که کمتر هزینه و زمان در‌برمی‌گیرد، اکتفا کنند.»

البته به‌نظر می‌رسد در چند‌ماه اخیر در این زمینه گشایش‌هایی حاصل شده باشد چرا که مدیر تصویربرداری بیمارستان میلاد با اشاره به مشکلاتی که اخیرا برای دستگاه ‌ام‌آرآی در بیمارستان میلاد پیش آمده خبر از خرید یک دستگاه ام‌آر‌آی جدید برای این بیمارستان داده است. او همچنین وعده داده است تا 2ماه آینده و با ورود دستگاه جدید، خدمات بیشتر از قبل به بیماران ارائه دهد.

کد خبر 240666
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز